Fast Care

Nu startar vi upp våra kurser i projektet Fast Care på Tora Vega Folkhögskola! Kurserna är för dig som kommer från Ukraina, är över 18 år och går under massflyktsdirektivet.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig svenska/yrkessvenska, om den svenska arbetsmarknaden och samhället. 

Våra olika kurser

Alla våra kurser kommer att ha samma innehåll men vi kommer att erbjuda olika tidsschema under dagtid och kvällstid på semidistans. Alla kurser kommer att starta på Tora Vega Folkhögskola i Lund

Att studera på semidistans innebär att du kommer att ha lektioner några dagar i veckan och resten av tiden kommer du att arbeta hemifrån med hemuppgifter och digitalt material som du får från din lärare. Nedan kan du läsa mer om de olika kursformerna.

Fast Care, heltid dag (20 timmar i veckan)

På denna kurs kommer du att studera på plats i skolan från måndag till fredag, kl.13.00-16.00. Utöver det kommer du att arbeta med hemuppgifter som täcker 5 studietimmar i veckan. 

Fast Care, halvtid dag (10 timmar i veckan)

På denna kurs kommer du att studera på plats i skolan tisdag, onsdag och fredag från kl.09.00-12.00. Utöver det kommer du att arbeta med hemuppgifter som täcker 1 studietimme i veckan. 

Fast Care, halvtid kväll (10 timmar i veckan)

På denna kurs kommer du att studera på plats i skolan måndag och torsdag från kl.17.00-20.00. Utöver det kommer du att ha hemuppgifter som täcker 4 studietimmar i veckan.

Alla våra deltagare får låna dator av oss under hela studietiden.

Antagning

Vi har ett löpande intag till våra olika kurser i mån av plats. Klicka på knappen ansök nu till höger för att ansöka till någon av våra olika kurser. Vid frågor eller om du behöver hjälp med din ansökan kan du kontakta fastcare@toravega.se