Hemutbildning

Care of Folkbildningen

Nu startar vi upp våra kurser i projektet Care of Folkbildningen på Folkhögskolan Hvilan! Kurserna är för dig som kommer från Ukraina, är över 18 år och går under massflyktsdirektivet.

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig svenska om det svenska samhället och arbetsmarknaden.

Våra olika kurser

Alla våra kurser kommer att ha samma innehåll men vi kommer att erbjuda olika tidsschema.

På Tora Vega Folkhögskola i Åkarp kommer vi att erbjuda en heltidskurs med lektioner på plats varje dag och i Lund kommer vi att erbjuda dags- och kvällskurser på semidistans.

Att studera på semidistans innebär att du kommer att ha lektioner några dagar i veckan och resten av tiden kommer du att arbeta hemifrån med hemuppgifter och digitalt material som du får från din lärare. Nedan kan du läsa mer om de olika kursformerna och på vilken plats de kommer att starta.

Kurserna kommer att pågå mellan 1 mars – 31 augusti och är kostnadsfria.

Alla våra deltagare får låna dator av oss under hela studietiden.

Care of Folkbildningen 100% dagtid i Åkarp

Du kommer att ha 20 studietimmar i veckan på plats i skolan, måndag – fredag mellan kl. 09.00-15.30. Kursen kommer att starta på Tora Vega Folkhögskola i Åkarp.

Care of Folkbildningen 100% semi-distans dagtid i Lund

Du kommer att studera 20 timmar i veckan på semi-distans. Du kommer att ha lektioner på plats i skolan mellan kl.13.00-16.00 tre gånger i veckan. Resten av timmarna kommer du att studera hemifrån med material och uppgifter som du får av din lärare.

Care of Folkbildningen 50% semi-distans dagtid i Lund

Du kommer att ha lektioner på plats i skolan två gånger i veckan mellan kl. 09.00-12.00. Resten av studietimmarna kommer du att arbeta hemifrån med material och uppgifter som du får av din lärare.

Care of Folkbildningen 50% semi-distans kvällstid i Lund

På denna kurs kommer du att studera 10 timmar i veckan och delta i lektioner på kvällstid. Du kommer att ha lektioner på plats i skolan två gånger i veckan mellan kl.17.00-20.00. Resten av studietimmarna kommer du att arbeta hemifrån med material och uppgifter som du får av din lärare.

Ansökan till kurs

Lämna in din ansökan genom att skicka ett mejl med ditt namn, kontaktuppgifter och vilken kurs du är intresserad av till careof@hvilan.se

Bra att veta
Utbildning:
1 mars till 31 augusti 2023
Inträdeskrav:
För dig som kommer från Ukraina, är över 18 år och går under massflyktsdirektivet
Studieekonomi/söka CSN:
Nej
Studietakt:
50% eller 100%
Med reservation för att:
Utbildningsinnehåll och kursplaner kan förändras. Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid bl.a. lågt antal sökande, akuta omständigheter eller liknande. Sökande meddelas via e-post
Servicekostnad:
Kostnadsfri
Viktiga datum
Utbildningen är avslutad

Förstepedagog /
utbildningsledare inom SFI

Layal Ghajraoui

layal@toravega.se
+46 (0)708 41 90 63

Layal Ghajraoui

Förstepedagog/utbildningsledare inom SFI för Tora Vega Folkhögskola

Vanligen ställda frågor

01.

Hur söker jag till skolan?

Du ansöker till våra utbildningar via Folkhögskolornas Mina Sidor. Registrera ett ansökningskonto om det är första gången du söker till oss. Har du studerat hos oss tidigare, logga in med ditt konto.

02.

Kan jag få CSN?

Våra allmänna kurser och yrkesutbildningar är CSN berättigade. Se mer information på respektive utbildningssida. Du ansöker om studiemedel/studiehjälp direkt hos csn.se

03.

Hur länge behöver jag studera på Allmän kurs Bas?

Om du vill bli grundläggande behörig till högskola/yrkeshögskola är ett kriterium att du uppfyller omfattningskravet. Omfattningskravet uppfylls efter 1-3 år, och hur omfattningskravet ser ut för dig är individuellt och beror på vad du har med dig sedan tidigare. Denna bedömning görs när du har skickat in din ansökan till Allmän kurs bas. Du behöver studera minst ett år på Allmän kurs för att kunna bli grundläggande behörig och få studieomdöme.