Hemutbildning

Fast Care

Nu startar vi upp våra kurser i projektet Fast Care på Tora Vega Folkhögskola! Kurserna är för dig som kommer från Ukraina, är över 18 år och går under massflyktsdirektivet.

Language

Kursinnehåll

På kursen får du lära dig svenska/yrkessvenska, om den svenska arbetsmarknaden och samhället. 

Våra olika kurser

Alla våra kurser kommer att ha samma innehåll men vi kommer att erbjuda olika tidsschema under dagtid och kvällstid på semidistans. Alla kurser kommer att starta på Tora Vega Folkhögskola i Lund

Att studera på semidistans innebär att du kommer att ha lektioner några dagar i veckan och resten av tiden kommer du att arbeta hemifrån med hemuppgifter och digitalt material som du får från din lärare. Nedan kan du läsa mer om de olika kursformerna.

Fast Care, heltid dag (20 timmar i veckan)

På denna kurs kommer du att studera på plats i skolan från måndag till fredag, kl.13.00-16.00. Utöver det kommer du att arbeta med hemuppgifter som täcker 5 studietimmar i veckan. 

Fast Care, halvtid dag (10 timmar i veckan)

På denna kurs kommer du att studera på plats i skolan tisdag, onsdag och fredag från kl.09.00-12.00. Utöver det kommer du att arbeta med hemuppgifter som täcker 1 studietimme i veckan. 

Fast Care, halvtid kväll (10 timmar i veckan)

På denna kurs kommer du att studera på plats i skolan måndag och torsdag från kl.17.00-20.00. Utöver det kommer du att ha hemuppgifter som täcker 4 studietimmar i veckan.

Alla våra deltagare får låna dator av oss under hela studietiden.

Antagning

Vi har ett löpande intag till våra olika kurser i mån av plats. Klicka på knappen ansök nu till höger för att ansöka till någon av våra olika kurser. Vid frågor eller om du behöver hjälp med din ansökan kan du kontakta fastcare@toravega.se

Bra att veta
Utbildning:
Inträdeskrav:
För dig som kommer från Ukraina, är över 18 år och går under massflyktsdirektivet
Studieekonomi/söka CSN:
Nej
Studietakt:
50% eller 100%
Med reservation för att:
Utbildningsinnehåll och kursplaner kan förändras. Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid bl.a. lågt antal sökande, akuta omständigheter eller liknande. Sökande meddelas via e-post
Servicekostnad:
Kostnadsfri
Ansök till Fast Care
Ansök till:
Ansök via knappen nedan

Projektledare

Layal Ghajraoui

layal@toravega.se
+46 (0)708 41 90 63

Layal Ghajraoui

Projektledare för Tora Vega Folkhögskola

Vanligen ställda frågor

01.

Hur söker jag till skolan?

Du ansöker till våra utbildningar via Folkhögskolornas Mina Sidor. Registrera ett ansökningskonto om det är första gången du söker till oss. Har du studerat hos oss tidigare, logga in med ditt konto.

02.

Kan jag få CSN?

Våra allmänna kurser och yrkesutbildningar är CSN berättigade. Se mer information på respektive utbildningssida. Du ansöker om studiemedel/studiehjälp direkt hos csn.se

03.

Hur länge behöver jag studera på Allmän kurs Bas?

Om du vill bli grundläggande behörig till högskola/yrkeshögskola är ett kriterium att du uppfyller omfattningskravet. Omfattningskravet uppfylls efter 1-3 år, och hur omfattningskravet ser ut för dig är individuellt och beror på vad du har med dig sedan tidigare. Denna bedömning görs när du har skickat in din ansökan till Allmän kurs bas. Du behöver studera minst ett år på Allmän kurs för att kunna bli grundläggande behörig och få studieomdöme.